05/09/2022 06/09/2022 Προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Αρχιμανδρίτη Iακώβου Kαραμούζη και με τη συμμετοχή του διακόνου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιακώβου πατρός Νικολάου Μαυρουδή και των ιερέων του ναού πατέρων Αθανασίου Γιουσμά και Ευστρατίου Κομνηνού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 στη Μυτιλήνη η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας σε...
05 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2022 - 3:59

Λιτάνευση της Παναγίας Βηματάρισσας στη Μυτιλήνη

Διαδώστε:
Λιτάνευση της Παναγίας Βηματάρισσας στη Μυτιλήνη

Προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Αρχιμανδρίτη Iακώβου Kαραμούζη και με τη συμμετοχή του διακόνου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιακώβου πατρός Νικολάου Μαυρουδή και των ιερέων του ναού πατέρων Αθανασίου Γιουσμά και Ευστρατίου Κομνηνού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 στη Μυτιλήνη η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας σε ανάμνηση των εγκαινίων του εμβληματικού ναού του Αγίου Θεράποντος.

Ο εορτασμός της Παναγίας της Βηματάρισσας στον Άγιο Θεράποντα καθιερώθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 όταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ επισκεπτόμενος τη Μυτιλήνη έφερε μαζί του προσφέροντας ως δώρο στο ναό το πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Μονής.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ανέλαβε τη χρηματοδότηση της μελέτης για την ανακαίνιση του ναού του Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης και σε αυτό το πλαίσιο είχε ενταχθεί και η τότε επίσκεψη του Καθηγουμένου Εφραίμ.

Έντονη ήταν η παρουσία των πιστών στη λιτανεία που πλημμύρισαν, σαν ανθρώπινο ποτάμι τις οδούς Αγίου Θεράποντα και Ερμού.

Είχε προηγηθεί η Θεία Λειτουργία στο ναό όπου τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος ο οποίος αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή του πλούσιου νέου επέμεινε ότι ο άνθρωπος θα πρέπει καθημερινά να μεριμνά για τη βελτίωση της ποιότητας της σχέσης του με τον Θεό και όχι να βρίσκεται εγκλωβισμένος στην ύλη και το χρήμα. Πιο εύκολα μπορεί να περάσει μία καμήλα από την τρύπα μιας βελόνας παρά να μπουν στη βασιλεία του Θεού όσοι είναι εξαρτημένοι από το χρήμα και την ύλη στις μέρες μας, όσοι βάζουν το χρήμα πάνω από τη σχέση τους με το Θεό τόνισε ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος υπογραμμίζοντας ότι η βασιλεία του Θεού ξεκινά από την επίγεια ζωή και τη στάση του καθενός.

Η λιτανεία της Ιερής Εικόνας από το ναό του Αγίου Θεράποντα μέσω της αγοράς της Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε με παραδοσιακά μουσικά όργανα που προπορεύονταν.

 

(Πηγή: nealesvou.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων