03/01/2020 04/01/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος χοροστάτησε χθες το απόγευμα στην ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού της Αγίας Θωμαΐδος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της, ο οποίος είναι ο μοναδικός ανά τον κόσμο αφιερωμένος εἰς τἠν Αγία Θωμαΐδα απο την Λέσβο. Τον Σεβασμιώτατο κατά την ακολουθία του εσπερινού πλαισίωσαν οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης,...
03 Ιανουαρίου, 2020 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2020 - 0:35

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Θωμαΐδος

Διαδώστε:
ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Θωμαΐδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος χοροστάτησε χθες το απόγευμα στην ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού της Αγίας Θωμαΐδος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της, ο οποίος είναι ο μοναδικός ανά τον κόσμο αφιερωμένος εἰς τἠν Αγία Θωμαΐδα απο την Λέσβο.

Τον Σεβασμιώτατο κατά την ακολουθία του εσπερινού πλαισίωσαν οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, ενω μεγάλη ηταν η συμμετοχή των πιστών οι οποίοι προσέτρεξαν να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας και να ζητήσουν τις πρεσβείες της.

Τον Θείο Λόγο ανέλαβε να κηρύξει ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος Γιουσμάς ο οποίος αναφέρθηκε στον ενάρετο βίο και στην ζωή της Αγίας, καλώντας τους πιστούς να έχουν την Αγία ως πρότυπο και παράδειγμα τους και να ζητούν σε κάθε τρικυμία της ζωής τούς την πρεσβεία της ενώ παρακάλεσε την Αγία να προστατεύει τα παντρεμένα ζευγάρια καθώς η Αγία είναι η προστάτιδα τους.

Αμέσως μετά τόν Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γηροκομείο, όπου ευλόγησε την βασιλόπιτα παρουσία των τοπικών αρχών της νήσου και μοίρασε ημερολόγια σε όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κείμενο: Καρπενήσης Αχιλλέας.
Φωτογραφίες: Ανδρόνικος Μαρδάς – Μυτιλήνη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων