15/03/2022 15/03/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος βρέθηκε στη γενέτειρά του, το Πλωμάρι της Λέσβου, από την περασμένη Παρασκευή. Ο Θεοφιλέστατος θέλησε να βρεθεί για λίγο στο μέρος όπου μεγάλωσε και άρχισε να ριζώνει μέσα του η αγάπη για το Θεό, που καλλιεργήθηκε από τους  γονείς του: τον καπετάν Παναγιώτη και την καπετάνισσα...
15 Μαρτίου, 2022 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 - 18:39

Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας στο Πλωμάρι της Λέσβου και στην Ξάνθη

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας στο Πλωμάρι της Λέσβου και στην Ξάνθη

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος βρέθηκε στη γενέτειρά του, το Πλωμάρι της Λέσβου, από την περασμένη Παρασκευή. Ο Θεοφιλέστατος θέλησε να βρεθεί για λίγο στο μέρος όπου μεγάλωσε και άρχισε να ριζώνει μέσα του η αγάπη για το Θεό, που καλλιεργήθηκε από τους  γονείς του: τον καπετάν Παναγιώτη και την καπετάνισσα Μυρσίνη, αλλά και να θυμηθεί τον αείμνηστο π. Ιερόθεο Λυγερό. 

Τον υποδέχθηκαν κλήρος και λαός, ενώ την περασμένη Παρασκευή ετέλεσε τους Πρώτους Χαιρετισμούς στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Πλωμάρι. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Παρασκευής Πλωμαρίου και τον β’ κατανυκτικό εσπερινό στον Άγιο Νικόλαο επίσης.

Χθες, ο Θεοφιλέστατος πραγματοποίησε ομιλία στην Aίθουσα Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου στην Ξάνθη σε εκδήλωση με θέμα: “Ο Ιεραπόστολος της Αφρικής”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων