21/12/2018 21/12/2018 Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, o Εόρτιος Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στον Περισσό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών. Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο...
21 Δεκεμβρίου, 2018 - 23:04

Εόρτιος Εσπερινός Αγίας Αναστασίας Περισσού

Διαδώστε:
Εόρτιος Εσπερινός Αγίας Αναστασίας Περισσού

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, o Εόρτιος Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στον Περισσό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο της Αγίας Αναστασίας, η οποία τόσο με το θάρρος της, όσο και με την ομολογία της πίστεώς της έμεινε αλησμόνητη στην μακραίωνη ζωή της Εκκλησίας, αποτελώντας πρότυπο αγάπης προς τον Χριστό.

Προ του τέλους του Εσπερινού και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη ο Σεβασμιώτατος τέλεσε με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων του άρτι ανεγερθέντος Ιερού Παρεκκλησίου της Υπαπαντής του Κυρίου, το οποίο βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού.

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων