03/11/2018 03/11/2018   Την  ημέρα της εορτής του Πολιούχου και Προστάτου της  Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας  Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, τελέσθηκε η Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστάθιου Περισσού στη Νέα Ιωνία, στον οποίο φυλάσσεται το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.   Της λαμπρής...
03 Νοεμβρίου, 2018 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2018 - 13:13

Η Νέα Ιωνία εόρτασε τον Πολιούχο της (φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Η Νέα Ιωνία εόρτασε τον Πολιούχο της (φωτογραφίες)

 

Την  ημέρα της εορτής του Πολιούχου και Προστάτου της  Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας  Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, τελέσθηκε η Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστάθιου Περισσού στη Νέα Ιωνία, στον οποίο φυλάσσεται το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

 

Της λαμπρής πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέος και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου και του οικείου Ποιμενάρχου της Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και με πλειάδα κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με μέλη του Δ.Σ., επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία του στην εορτή, εξαίροντας συνάμα το λόγο και τη θεολογική του παιδεία καθώς και το ευρύ συγγραφικό του έργο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να συνεορτάσει τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των Αγίων της Εκκλησίας, οι οποίοι ως δείκτες της θεοπτίας, ως φύλακες της ιεράς παραδόσεως και ως μεταδότες της χάριτος του Θεού αποτελούν έμπρακτη μαρτυρία της παρουσίας του Αγ. Πνεύματος, όπως και το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, ως υπερφυσικό και συνάμα πνευματικό φαινόμενο, αποτελεί καρπό της χάριτος του Αγ. Πνεύματος και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει θάνατος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων