24/05/2023 24/05/2023 Σε κλίμα κατάνυξης και με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε χθες Αναστάσιμη Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας. Της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία τελέσθηκε όπως η Αναστάσιμη Ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από...
24 Μαΐου, 2023 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 13:25

Αναστάσιμη Αγρυπνία για την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στην Καλογραίζα

Διαδώστε:
Αναστάσιμη Αγρυπνία για την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στην Καλογραίζα

Σε κλίμα κατάνυξης και με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε χθες Αναστάσιμη Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας.

Της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία τελέσθηκε όπως η Αναστάσιμη Ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος ευσεβών χριστιανών προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό, έχοντας την πνευματική ευκαιρία να βιώσουν γι’ άλλη μία φορά το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου και να ανταλλάξουν για τελευταία φέτος τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη».

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην βεβαιότητα της προσδοκίας και της ελπίδας που προσφέρει η Εκκλησία στον άνθρωπο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Ανάσταση δεν σταματά με την απόδοση της εορτής του Πάσχα, αλλά βιώνεται κάθε φορά που τελείται η θεία Λειτουργία και μετέχει ο άνθρωπος στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων