06/03/2022 06/03/2022 Την επέτειο της εκδημίας του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου της, κυρού Τιμοθέου (Ματθαιάκη), τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από την κοίμησή του, καταθέτοντας τον αδιάλειπτο σεβασμό και την βαθύτατη ευγνωμοσύνη της στον επί 18 έτη Πατέρα και Ποιμενάρχη της. Την Κυριακή της Τυρινής (6 Μαρτίου...
06 Μαρτίου, 2022 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2022 - 14:54

Εκδήλωση και μνημόσυνο για τον πρώτο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Εκδήλωση και μνημόσυνο για τον πρώτο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

Την επέτειο της εκδημίας του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου της, κυρού Τιμοθέου (Ματθαιάκη), τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από την κοίμησή του, καταθέτοντας τον αδιάλειπτο σεβασμό και την βαθύτατη ευγνωμοσύνη της στον επί 18 έτη Πατέρα και Ποιμενάρχη της.

Την Κυριακή της Τυρινής (6 Μαρτίου 2022) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια προεξήρχε του Ιερού Αρχιερατικού Μνημοσύνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. στ᾽, 14-21),αναφέρθηκε στην είσοδο της Εκκλησίας μας στην κατανυκτική περίοδο της Μ. Σαρακοστής, ενώ παράλληλα επεσήμανε το πλούσιο έργο και την πολυδιάστατη προσφορά του αοίδιμου Μητροπολίτου, με την οποία σφράγισε την ιστορία της τοπικής Εκκλησίας της Ν. Ιωνίας.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε τις προσευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος για ειρήνη στην Ουκρανία, ευχόμενος «να φωτίσει ο Θεός τους ηγέτες να κατανοήσουν τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του ΔΣ του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Τιμόθεο, κατά την οποία προβλήθηκαν σπάνιες φωτογραφίες από την ζωή και το έργο του.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και στα σπάνια πνευματικά χαρίσματα του αοίδιμου Ιεράρχου.

Ακολούθως, σχετική ομιλία για την ευρύτερη ποιμαντική δράση και το πολυποίκιλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Τιμοθέου ανέπτυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων