23/01/2022 23/01/2022 Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος Ηρακλείου Αττικής το διετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 (ΙΔ´ Λουκά). Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2022 - 16:45

Διετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο Μητροπολίτη πρ. Ν. Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου

Διαδώστε:
Διετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο Μητροπολίτη πρ. Ν. Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος Ηρακλείου Αττικής το διετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 (ΙΔ´ Λουκά).

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ. ιη´, 35 – 43), καθώς και στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του κυρού Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας το έργο και την προσφορά του στην Εκκλησία.

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου, που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων