03/07/2019 03/07/2019 Έναν άξιο κληρικό έχασε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, με την εξόδιο ακολουθία να γίνεται χθες σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης. Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: “Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας μετά θλίψεως ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημία του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Στασινοπούλου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας. Ο...
03 Ιουλίου, 2019 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2019 - 19:03

Έναν άξιο κληρικό έχασε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Έναν άξιο κληρικό έχασε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Έναν άξιο κληρικό έχασε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, με την εξόδιο ακολουθία να γίνεται χθες σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης. Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: “Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας μετά θλίψεως ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημία του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Στασινοπούλου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας.

Ο εκλιπών ιερέας γεννήθηκε το 1942 στην Αμαλιάδα του Νομού Ηλείας, όπου και διετέλεσε επί σειρά ετών εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,επιτελώντας πλούσιο παιδαγωγικό έργο.

Κατά την διάρκεια του σεμνού βίου του διακρίθηκε για την μεγάλη του προσφορά στα γράμματα, έχοντας συγγράψει πολλά θεολογικά δοκίμια και κοινωνικά άρθρα.

Πράος και ταπεινός κληρικός που χαρακτηριζόταν για την απλότητα και την φιλανθρωπία του. Προσέφερε αγόγγυστα τον εαυτό του στον Χριστό και στο αγαπημένο το ποίμνιο και διακόνησε την Εκκλησία με υποδειγματικό ζήλο και αυταπάρνηση, αφήνοντας σε Αυτήν και στην κοινωνία αγλαείς βλαστούς δύο τέκνακληρικούς.

Η Εξόδιος Ακολουθία του κεκοιμημένου τελέσθηκε χθες Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας.

H Ιερά Μητρόπολη απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και δέεται του Κυρίου όπως αναπαύσει την ψυχή αυτού εν χώρα ζώντων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων