21/09/2020 21/09/2020 Με τον μεθέορτο εσπερινό και την παράκληση στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Ευστάθιο και την συνοδεία αυτού ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Περισσό της Νέας Ιωνίας. Η σεπτή μνήμη του Αγίου εορτάστηκε με κατάνυξη στον ναό όπου φυλάσσονται το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ευσταθίου, καθώς και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου...
21 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2020 - 13:10

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

Με τον μεθέορτο εσπερινό και την παράκληση στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Ευστάθιο και την συνοδεία αυτού ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Περισσό της Νέας Ιωνίας. Η σεπτή μνήμη του Αγίου εορτάστηκε με κατάνυξη στον ναό όπου φυλάσσονται το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ευσταθίου, καθώς και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Την Κυριακή (μετά της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού) 20 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μρκ, η΄, 34 – θ´,1) καθώς και στο θαυμαστό βίο του Αγίου Ευσταθίου, του οποίου τη μνήμη προβάλλει η Αγία μας Εκκλησία λίγες ημέρες μετά την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού, προκειμένου να αναδείξει τόσο την μαρτυρική του θυσία, όσο και το μεγαλείο της πίστεώς του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων