21/05/2022 21/05/2022 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στην μέγιστη προσφορά τους στην Εκκλησία και στην οικουμένη....
21 Μαΐου, 2022 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 16:56

Εορτή Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Κωνσταντίνο

Διαδώστε:
Εορτή Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Κωνσταντίνο

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στην μέγιστη προσφορά τους στην Εκκλησία και στην οικουμένη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 22 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και προσφυγικών σωματείων της πόλεως και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν τους δύο μεγάλους Αγίους Ισαποστόλους και να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης που τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Νέας Φιλαδελφείας, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτη πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.

Το απόγευμα και ώρα 7:00μ.μ. ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ θα χοροστατήσει στον Μεθέορτο Εσπερινό της εορτής, όπου θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων