26/10/2023 26/10/2023 Με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη στον Ιερό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 15:59

H εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
H εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Ιωνία

Με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη στον Ιερό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του πλέον λαοφιλούς Αγίου Δημητρίου, παροτρύνοντας τον πιστό λαό να μιμηθεί τα χαρίσματα που διέκριναν την φωτεινή προσωπικότητά του, και να παρακαλέσει τον Άγιο Δημήτριο, μέσω της προσευχής, για την παύση του πολέμου στη Γάζα και της επικράτησης της ειρήνης, της λογικής και της ασφάλειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων