31/12/2023 31/12/2023 Την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση, 31 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Eκκλησία μας τιμά τη σύναξη των Αγίων Δαβίδ του Προφητάνακτος, Ιακώβου Eπισκόπου Ιεροσολύμων και Ιωσήφ του Μνήστορος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ τέλεσε την αρχαιοπαράδοτη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, κατά την αρχαία...
31 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:42

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Καλογραίζα

Διαδώστε:
Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Καλογραίζα

Την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση, 31 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Eκκλησία μας τιμά τη σύναξη των Αγίων Δαβίδ του Προφητάνακτος, Ιακώβου Eπισκόπου Ιεροσολύμων και Ιωσήφ του Μνήστορος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ τέλεσε την αρχαιοπαράδοτη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, κατά την αρχαία λειτουργική πράξη και παράδοση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε έξω από το Άγιο Βήμα και οι πιστοί, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην αρχαιότερη και κατανυκτικότερη Θεία Λειτουργία της Αγιωτάτης «κατ’ ανατολάς» Ορθόδοξου Εκκλησίας και να βιώσουν στιγμές πρωτοχριστιανικής κατάνυξης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε εν συντομία την ιστορία τελέσεως της Θείας Ευχαριστίας, την αξία της συμμετοχής πιστών που παρίστανται και οφείλουν να λαμβάνουν μέρος στα τελούμενα, αλλά και στο σπουδαιότερο που είναι μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος έδωσε σαφείς κατευθύνσεις σχετικά με την αξιοποίηση του χρόνου μέσα από τον πνευματικό τρόπο που τον κατανοεί και τον διδάσκει η Αγία μας Εκκλησία.

Πλήθος πιστών μετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η συμμετοχή όλων των παρισταμένων δια της κοινής απαγγελίας και ψαλμώδησης τον απλών μελών της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος απηύθυνε θερμές πατρικές ευχές προς όλους για καλή Πρωτοχρονιά και για μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων