26/12/2023 26/12/2023 Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή...
26 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2023 - 11:46

Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μιχαλάκης, προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία και στο βαθύτερο θεολογικό νόημα της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού για τον άνθρωπο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους αγάπης και πατρικές ευχές για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

 

Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Το ιερό Αναλόγιο λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού, οφφικιάλος της ΜτΧ.Ε. και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Εμμανουήλ Κουλούρης και ο Λαμπαδάριος κ. Νικήτας Πράσινος, οι οποίοι απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια του ύμνους της εορτής.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης ανέγνωσε το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την εορτή των Χριστουγέννων.

Ακολούθως, o Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς το πυκνό εκκλησίασμα εόρτιες ευχές και πατρικές παραινέσεις για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, γεμάτα από το φως και τη χάρη του Σαρκωθέντος Χριστού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων