19/02/2024 19/02/2024 Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας, που βρίσκεται στην Καλογραίζα της Νέας Ιωνίας και στο οποίο φυλάσσεται απότμημα εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 12:58

Η εορτή της Αγίας Φιλοθέης στην Καλογραίζα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Φιλοθέης στην Καλογραίζα

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας, που βρίσκεται στην Καλογραίζα της Νέας Ιωνίας και στο οποίο φυλάσσεται απότμημα εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο της Αγίας των Αθηνών Φιλοθέης, η οποία τόσο με την θαυμαστή πίστη της, όσο και με το πολυσχιδές ανθρωπιστικό και πνευματικό έργο της, κατέστη πρότυπο διακονίας και διαχρονικό σύμβολο πατριωτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων