04/09/2023 04/09/2023 Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Ηράκλειο Αττικής. Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 (ΙΓ’ Ματθαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε...
04 Σεπτεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2023 - 22:21

Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Διαδώστε:
Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Ηράκλειο Αττικής.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 (ΙΓ’ Ματθαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσοστόμου, Γέροντος της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου της Ιεράς Κουτλουμουσιανής Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Θεία Λειτουργία το παρών έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν το πρόσωπο του λαοφιλούς Αγίου της Εκκλησίας μας και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανό του που φυλάσσονται εντός του Ναού.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 21, 33-42), καθώς και στο βίο του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος με την ταπεινοφροσύνη του, την υπομονή και την υπακοή του στην Εκκλησία αποτέλεσε ένα πραγματικό δώρο του Θεού στον κόσμο, σφραγίζοντας την Εκκλησία του Χριστού κατά τον περασμένο αιώνα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων