06/08/2021 06/08/2021 Με ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία. Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε...
06 Αυγούστου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 17:00

Το κορυφαίο θαύμα που πραγματοποίησε ο Κύριος στο θεανδρικό σώμα Του

Διαδώστε:
Το κορυφαίο θαύμα που πραγματοποίησε ο Κύριος στο θεανδρικό σώμα Του

Με ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία. Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 6 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ομιλία του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά για την θεία Μεταμόρφωση, κάνοντας λόγο για το κορυφαίο θαύμα που πραγματοποίησε ο Κύριος στο θεανδρικό σώμα Του, ενώ αναφερόμενος στην δυσχερή κατάσταση με τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας τόνισε την ανάγκη για προσευχή και εκθείασε την ύψιστη προσωπική ευθύνη του κάθε ανθρώπου απέναντι στο φυσικό περιβάλλον, από το οποίο όλοι εξαρτόμαστε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό έθος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα σταφύλια, ευχόμενος το άκτιστο φως της Μεταμορφώσεως και η δόξα του Κυρίου μας να φωτίζουν τις ψυχές όλων μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων