02/05/2022 02/05/2022 Η σεπτή μνήμη της Οσίας Μητρός Ματρώνης της αομμάτου και θαυματουργού τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας, όπου φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο της Οσίας. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια...
02 Μαΐου, 2022 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2022 - 11:43

Η εορτή της Οσίας Ματρώνας στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η εορτή της Οσίας Ματρώνας στη Νέα Ιωνία

Η σεπτή μνήμη της Οσίας Μητρός Ματρώνης της αομμάτου και θαυματουργού τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας, όπου φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο της Οσίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και στα πλούσια χαρίσματα της Οσίας Ματρώνης, η οποία διακρίθηκε από την αρετή της υπομονής και την θερμή αγάπη της προς τον Θεό και τους ανθρώπους.

Το εσπέρας της εορτής και ώρα 6:30μμ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνας της Οσίας Ματρώνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων