12/06/2022 12/06/2022 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής. Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, σύμφωνα με...
12 Ιουνίου, 2022 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 14:01

Η εορτή της Πεντηκοστής στο Ηράκλειο Αττικής

Διαδώστε:
Η εορτή της Πεντηκοστής στο Ηράκλειο Αττικής

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, όπου αναγνώσθηκαν οι καθιερωμένες ευχές της γονυκλισίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και στην κάθοδο του Παναγίου Πνεύματος, το Οποίο συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας, είναι η πηγή των δωρεών και των χαρισμάτων και αποτελεί τον συνεχιστή του απολυτρωτικού έργου του Χριστού «εις τον αιώνα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων