21/04/2023 22/04/2023 Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 20 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής στο Ιερό Παρεκκλήσιο Ζωοδόχου Πηγής Άλσους Νέας Φιλαδελφείας, με τη συμμετοχή...
21 Απριλίου, 2023 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2023 - 0:58

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 20 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής στο Ιερό Παρεκκλήσιο Ζωοδόχου Πηγής Άλσους Νέας Φιλαδελφείας, με τη συμμετοχή του εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Δημητρίου Φουρλεμάδη και πλειάδας κληρικών, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, μελών του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων κομμάτων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης στη Νέα Ιωνία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακαρίου.

Στην εορτή το παρών έδωσαν η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκεστη Ζωοδόχο Πηγή, στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την οποία αναβλύζουν αδιαλείπτως οι κρουνοί του ελέους και της αγάπης της προς τους πιστούς, αφού η Ίδια, με την υπακοή της στο θέλημα του Θεού, έγινε δοχείο της Ζωής και κυοφόρησε τον άσαρκο Υιό και Λόγο του Θεού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων