01/07/2021 01/07/2021 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία. Ανήμερα της εορτής το πρωί, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου...
01 Ιουλίου, 2021 - 14:35

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων και Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων και Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Αγιωνύμου Όρους και της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας.


Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία ενός ευσεβούς εγγάμου νέου, του Κωνσταντίνου Τσερέπη, πατρός ενός τέκνου, αποφοίτου του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την πατρική αγάπη και τις πνευματικές νουθεσίες, με τις οποίες τον καθοδηγούσε προς τον σκοπό της Ιερωσύνης καθώς και τα μέλη της οικογένειάς του που του συμπαραστάθηκαν στην κατά Θεόν πορεία του.
Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στα χαρίσματα του νεοχειροτονηθέντος Διακόνου, τον οποίο κάλεσε να εργάζεται αδιαλείπτως και με υπομονή στον Αμπελώνα του Κυρίου και με την διακονία του, που θα είναι φωτισμένη από τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος, να δοξάζει στην κοινωνία το όνομα του Τριαδικού Θεού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων