22/11/2023 22/11/2023 Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 14:24

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής

Διαδώστε:
Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε και στην Ακολουθία του Όρθρου, και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκταρίου, με τη συμμετοχή κληρικών και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο πρ. Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου, μέλη πολιτιστικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα «Ρίζα του Ιεσσαί» εκ Μικράς Ασίας, πού τίθεται σε προσκύνηση από την παραμονή της εορτής προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γκούλου κ. Νεκτάριο, αναφερόμενος στην σπουδαία και πολυσήμαντη ιεραποστολική διακονία του στην Αφρική, καθώς και στη ιερή σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η οποία αποτελεί την βάση και την αφετηρία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στην εκ βάθρων ανακαινισμένη ενοριακή αίθουσα συσσιτίου, που βρίσκεται στην κρύπτη του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων