24/08/2019 24/08/2019 Η μνήμη του Αγίου Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού εορτάσθη στον φερώνυμο Ναό του «Αγίου των Σκλάβων» στη Ν. Φιλαδέλφεια. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 23 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής, Σάββατο 24...
24 Αυγούστου, 2019 - 13:04

Η εορτή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η μνήμη του Αγίου Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού εορτάσθη στον φερώνυμο Ναό του «Αγίου των Σκλάβων» στη Ν. Φιλαδέλφεια.
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 23 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.


Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής, Σάββατο 24 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων Μικρασιατικών σωματείων και πλήθους πιστών.
Μιλώντας στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Αγίου Κοσμά στο σκλαβωμένο Γένος και την αγάπη του Αγίου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, από την οποία αντλούσε δύναμη στο Ιεραποστολικό έργο του, παροτρύνοντας τους πιστούς να εμπνέονται από το έργο και την θυσία του  του Μεγάλου Εθναπόστολου, έχοντας πάντα την ελπίδα της παρουσίας της Θεομήτορος στη πορεία της ζωής τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων