20/09/2023 20/09/2023 Πανηγυρικώς και με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία. Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα της Εκκλησίας μας Ευσταθίου και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανό...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 16:53

Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικώς και με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα της Εκκλησίας μας Ευσταθίου και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανό του, καθώς και το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, Πολιούχου και Προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως, που φυλάσσονται εντός του Ναού.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών τόσο της Τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Θεόδωρο Καλογερόπουλο, φοιτητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, ο οποίος επί σειρά ετών διακονεί το Ιερό Βήμα και το Ιερό Αναλόγιο και διακρίνεται για την αγάπη και το σεβασμό του για την Εκκλησία.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο πρ. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, μέλη Μικρασιατικών σωματείων και φορείς της πόλεως της Νέας Ιωνίας.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Ευσταθίου και στην έννοια της ομολογίας της πίστεως των Μαρτύρων της Εκκλησίας μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Ευστάθιο, έναν Μάρτυρα της πίστεως, που άλλαξε ζωή, απεμπόλησε τον δρόμο της βίας που ακολουθούσε ως στρατιωτικός και επέλεξε τον δρόμο του Σταυρού, τον δρόμο εκείνον που οδηγεί στην Ανάσταση και τη σωτηρία».

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής και ώρα 6:30μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευσταθίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων