10/01/2022 10/01/2022 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα η τίμια κάρα του Αγίου, την οποία μετέφεραν οι αείμνηστοι πρόσφυγες πρόγονοί μας από τη Μικρά Ασία. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 9 Ιανουαρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον...
10 Ιανουαρίου, 2022 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2022 - 13:48

Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης στη Νεα Ιωνία

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης στη Νεα Ιωνία

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα η τίμια κάρα του Αγίου, την οποία μετέφεραν οι αείμνηστοι πρόσφυγες πρόγονοί μας από τη Μικρά Ασία.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 9 Ιανουαρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και στη θεολογική προσφορά του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης στην Εκκλησία του Χριστού.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τον Θείο Λόγο εκφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζήσης με θέμα: «Το δώρο και το θαύμα της επιστήμης στη ζωή της Εκκλησίας μέσα από τα έργα του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων