18/10/2023 18/10/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Φιλαδέλφεια (οδ. Θεμ. Σοφούλη 11). Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, πλαισιωμένος από κληρικούς της...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 19:57

Η εορτή του Αγίου Λουκά στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Νέας Φιλαδελφείας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Λουκά στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Νέας Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Φιλαδέλφεια (οδ. Θεμ. Σοφούλη 11).

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ιερό Παρεκκλήσιο του Aγίου Γεωργίου ιδρύθηκε το έτος 1862 στα κτήματα της οικογενείας Καραντινού, στην ιδιοκτησία της οποίας παραμένει μέχρι σήμερα και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα οικοδομήματα της ευρύτερης περιοχής.

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο συνήθιζαν να προσεύχονται κατά τους απογευματινούς τους περιπάτους τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντίνος ΣΤ’ και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Παπαδόπουλος αμφότεροι κάτοικοι της Νέας Φιλαδελφείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων