10/11/2022 09/11/2022 Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Ηράκλειο Αττικής, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2022 - 18:04

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Ηράκλειο Αττικής, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ανάμεσα στο πυκνό εκκλησίασμα που προσήλθε με ευλάβεια για να τιμήσει τον θαυματουργό Άγιο της υπομονής Νεκτάριο και να προσκυνήσει την ιερά Εικόνα και το ιερό Λείψανό του ήταν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη πίστη και στην ύψιστη αρετή της ταπείνωσης που χαρακτήριζε τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος δόξαζε τον Θεό σε κάθε δοκιμασία και ταυτίστηκε με τον αδύνατο και αναξιοπαθούντα άνθρωπο, κάνοντας πράξη στην ζωή του τον λόγο του Ευαγγελίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων