08/06/2020 08/06/2020 Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα, η εορτή του Παναγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας Ν. Φιλαδελφείας. Την Πανηγυρική θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, πλαισιωμένος από τους εφημέριους του Ναού και την παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου και μελών του...
08 Ιουνίου, 2020 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 20:39

Η Φιλαδέλφεια γιόρτασε στην Αγία Τριάδα

Διαδώστε:
Η Φιλαδέλφεια γιόρτασε στην Αγία Τριάδα

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα, η εορτή του Παναγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας Ν. Φιλαδελφείας.

Την Πανηγυρική θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, πλαισιωμένος από τους εφημέριους του Ναού και την παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου και μελών του ΔΣ του δήμου.

Ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Εφ. ε’, 8-19), αναλύοντας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου « ὡς τέκνα φωτὸς περιπατεῖτε·» καθώς και στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία ο κάθε χριστιανός λαμβάνει από την Βάπτισή του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, χθες, Κυριακή της Πεντηκοστής το εσπέρας, 7 Ιουνίου, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Παναγίου Πνεύματος στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους η ζωοποιός ενέργεια του Παναγίου Πνεύματος, να φωτίζει και λαμπρύνει τις ψυχές όλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων