07/04/2024 07/04/2024 Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά και προβάλει το ακατάλυτο σύμβολο της αγάπης του Θεού, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 7 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
07 Απριλίου, 2024 - 18:00

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά και προβάλει το ακατάλυτο σύμβολο της αγάπης του Θεού, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 7 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά για να αποδώσει την ύψιστη τιμή στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας, αλλά και για να προσκυνήσει το τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που τέθηκε σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε η Ακολουθία Προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην σταυρική θυσία του Κυρίου, η οποία αποτελεί έκφραση της άπειρης αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο, καθώς και στην σταυροαναστάσιμη πορεία που καλείται ο κάθε Χριστιανός να ζει στη ζωή του, τονίζοντας ότι η Εκκλησία τιμά και δοξάζει τον πανάγιο Σταυρό του Χριστού, ως το κατεξοχήν διαχρονικό σύμβολο πάθους και Αναστάσεως και σ’ Αυτόν τοποθετεί τη χαρά και την ελπίδα της.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει σε προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέχρι το εσπέρας της Τετάρτης 10 Απριλίου.

 

      

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων