27/03/2022 27/03/2022 Το καύχημα της Εκκλησίας, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας τίμησε την Γ᾽ Κυριακή των Νηστειών, 27 Μαρτίου 2022 (Σταυροπροσκυνήσεως), η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Αρχιερατικής...
27 Μαρτίου, 2022 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2022 - 18:19

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Νέα Ιωνία

Το καύχημα της Εκκλησίας, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας τίμησε την Γ᾽ Κυριακή των Νηστειών, 27 Μαρτίου 2022 (Σταυροπροσκυνήσεως), η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως, σύμφωνα με το τυπικό, τελέσθηκε η ακολουθία Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το παρών έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά για να αποδώσουν την ύψιστη τιμή στο ακατάλυτο σύμβολο της αγάπης του Θεού, στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου και να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας ενδόξου Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μ. Κωνσταντίνου, που φιλοξενείται τις ημέρες αυτές στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγιαστική χάρη και δύναμη του Ζωοποιού Σταυρού, καθώς και στην σταυροαναστάσιμη πορεία που καλείται ο κάθε Χριστιανός να ζει στη ζωή του, ο οποίος συμμετέχει μυστηριακά ήδη από το βάπτισμά του στο θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού και η σχέση του με τον Θεό πραγματώνεται μέσω του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων