26/02/2023 26/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε σήμερα στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 6, 14-21) και στην...
26 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2023 - 12:40

Η Κυριακή της Τυρινής στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Τυρινής στη Νέα Ιωνία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε σήμερα στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 6, 14-21) και στην δύναμη της συγγνώμης που προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο, η οποία δημιουργεί την αυτονόητη υποχρέωση να φερόμαστε με την ίδια επιείκεια στον συνάνθρωπο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στην έναρξη της κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που αποτελεί μια περίοδο μετανοίας και πνευματικής ευκαιρίας για κάθε πιστό για να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων