12/03/2023 12/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε σήμερα, Β’ Κυριακή των Νηστειών, στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης. Το παρόν έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν....
12 Μαρτίου, 2023 - 14:02
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2023 - 14:45

Η Κυριακή Β´ Νηστειών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Η Κυριακή Β´ Νηστειών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε σήμερα, Β’ Κυριακή των Νηστειών, στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης.

Το παρόν έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μαρκ. β’ 1-12), επισημαίνοντας πως ο Κύριός μας αποτελεί τη μοναδική ελπίδα ίασης και σωτηρίας, καθώς και στη σπουδαία θεολογική προσωπικότητα που προβάλει σήμερα η Εκκλησία μας, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ο οποίος μέσα από τα πάνσοφα συγγράμματά του υπερασπίσθηκε με θέρμη την Ορθόδοξη πατερική διδασκαλία και πίστη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων