14/09/2022 14/09/2022 Οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να τιμήσουμε τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, που ξεριζώθηκε βίαια από τις πατρογονικές εστίες, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή. “Η ιστορία των προσφύγων, ο πόνος της απώλειας,...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 16:06

Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: Οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να τιμήσουμε τον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Διαδώστε:
Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: Οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να τιμήσουμε τον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να τιμήσουμε τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, που ξεριζώθηκε βίαια από τις πατρογονικές εστίες, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή.

“Η ιστορία των προσφύγων, ο πόνος της απώλειας, ο ξεριζωμός, επίκαιρος όσο ποτέ, ηρωικές μορφές και μάρτυρες που μεγαλούργησαν στη νέα τους πατρίδα, η εικόνα της κοσμοπολίτικης Σμύρνης που πνίγηκε μέσα στους καπνούς μαζί με τον πολιτισμό χιλιετιών, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων