18/10/2021 18/10/2021 Υπό τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 η διενοριακή προσκυνηματική αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στο Ιερό Νησί της Τήνου. Κατά την επίσκεψή τους στο Νησί ο ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως και οι ευλαβείς προσκυνητές...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 17:41

Ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας στην Τήνο

Διαδώστε:
Ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας στην Τήνο

Υπό τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 η διενοριακή προσκυνηματική αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στο Ιερό Νησί της Τήνου.

Κατά την επίσκεψή τους στο Νησί ο ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως και οι ευλαβείς προσκυνητές είχαν την ευλογία να επισκεφθούν τον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Μεγαλόχαρης, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο πλαίσιο του ιερού προσκυνήματος πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Πελαγίας, όπου φυλάσσονται τα χαριτόβρυτα λείψανά της Αγίας.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου (Δ΄Λουκά), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ευλογία και κανονική αδεία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Ιερέων και Διακόνων του Πανίερου Ναού.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου, εκκλησιαστικοί επίτροποι καθώς και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

 

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ. η’, 5-15) και στην παραβολή του καλού σπορέως, κάνοντας λόγο για τις τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν να εφαρμόσουν τον Λόγο του Θεού, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο τόσο για την ευλογία και την κανονική άδεια, όσο και για τη γενναία φιλοξενία, ευχόμενος ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου τον κ. Γαβριήλ και την σεπτή συνοδεία του, ευχόμενος υγεία και φώτιση Θεού στην ευθυνοφόρο διακονία τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων