22/10/2019 22/10/2019 Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας η πρώτη συνάντηση για τη νέα εκκλησιαστική χρονιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως. Πριν την έναρξη της συναντήσεως τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και στη...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 16:53

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Σεβασμιωτάτου με τους νέους

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Σεβασμιωτάτου με τους νέους

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας η πρώτη συνάντηση για τη νέα εκκλησιαστική χρονιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πριν την έναρξη της συναντήσεως τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στους νέους και στις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι γι’ άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα και δυναμικά στο κάλεσμά του, γεμίζοντας την αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού.

Ο Σεβ. κ. Γαβριήλ δεν λησμόνησε βεβαία να ευχαριστήσει, αλλά και να συγχαρεί θερμά τους νέους, που ενεργώντας εθελοντικά, κατάφεραν στην αρχή της σχολικής χρονιάς να συλλέξουν μεγάλη ποσότητα σχολικού υλικού για μαθητές που έχουν ανάγκη, δίνοντας έτσι μία πολύτιμη βοήθεια στα παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα πρώτα έξοδα της σχολικής χρονιάς.

 

 

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε στην αξία της μελέτης της Αγίας Γραφής, η οποία αποτελεί βασικό και ουσιαστικό στοιχείο της ορθόδοξης πνευματικότητας, αφού τόσο τα λειτουργικά κείμενα και οι προσευχές, όσο και οι λειτουργικοί ύμνοι της Εκκλησίας μας εμπνέονται από τον αποκεκαλυμμένο λόγο του Θεού και είναι διαποτισμένα από το πνεύμα και γράμμα της Αγίας Γραφής.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στην απροθυμία του λαού μας για την ανάγνωση και την μελέτη του θεόπνευστου κειμένου της Αγίας Γραφής, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την άγνοια, την οποία και εκμεταλλεύονται διάφοροι αιρετικοί, οι οποίοι αναπτύσσουν προσηλυτιστική δραστηριότητα.

Η ανταπόκριση των παρισταμένων υπήρξε άμεση καθώς σειρά ερωτημάτων τέθηκαν προς τον Σεβασμιώτατο σχετικά με προσωπικές αγωνίες, απορίες και παραδείγματα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων