04/04/2022 04/04/2022 Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 3 Απριλίου, ο Ε’ κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ. Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πορφύριος εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Ο...
04 Απριλίου, 2022 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 - 14:37

Με ομιλία για τον Άγιο Παΐσιο ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Καλογραίζα

Διαδώστε:
Με ομιλία για τον Άγιο Παΐσιο ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Καλογραίζα

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 3 Απριλίου, ο Ε’ κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πορφύριος εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον π. Πορφύριο και τον ευχαρίστησε για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεώς του.

Ακολούθησε η ομιλία του π. Πορφυρίου με θέμα: «Ο Άγιος Παΐσιος όπως τον έζησα».

Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος προέβη σε μία θερμή και εγκάρδια εξομολογητική ομιλία, κατά την οποία αναφέρθηκε τόσον σε βιωματικές στιγμές, όσο και σε προσωπικές εμπειρίες από την γνωριμία του με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Ο π. Πορφύριος αναφέρθηκε στις πνευματικές νουθεσίες του Αγίου Παΐσιου καθώς και στην βαθιά πίστη προς τον Κύριο Ιησού Χριστό που τον διέκρινε, ο οποίος, βαδίζοντας πάνω στα ασκητικά ίχνη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, απέκτησε τόσο τον θείο φόβο, σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, όσο και πλήρη εμπιστοσύνη στον Θεό για ό,τι συνέβαινε.

Το ιερό Αναλόγιο πλαισίωσε πολυμελής βυζαντινή χορωδία, η οποία απέδωσε θαυμάσια τους ιερούς και κατανυκτικούς ύμνους της ακολουθίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων