10/11/2022 10/11/2022 Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Ηράκλειο Αττικής. Το εσπέρας της εορτής, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ προέστη της μεγαλοπρεπούς λιτανεύσεως της ιεράς...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 17:25

Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Διαδώστε:
Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Ηράκλειο Αττικής.

Το εσπέρας της εορτής, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ προέστη της μεγαλοπρεπούς λιτανεύσεως της ιεράς Εικόνας και των ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Ηρακλείου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης και την παρουσία τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων της πόλεως, πολιτιστικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις εορταστικές ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου της «υπομονής» Νεκταρίου, ευχόμενος η χάρις και η ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου να σκέπουν το έθνος, την πατρίδα και την Αγία Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων