17/07/2019 17/07/2019 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγ. Μαρίνης στην περιοχή Ψαλίδι Ηρακλείου Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος...
17 Ιουλίου, 2019 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2019 - 13:50

“Η Αγία Μαρίνα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πίστης και αγάπης”

Διαδώστε:
“Η Αγία Μαρίνα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πίστης και αγάπης”

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγ. Μαρίνης στην περιοχή Ψαλίδι Ηρακλείου Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 17 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνης στη Ν. Φιλαδέλφεια με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ναό, ανάμεσά τους πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας που φυλάσσεται στο Ναό.

 

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στo Aποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Γαλ. γ’ 23 – δ’ 5) και στο θαυμαστό βίο της Αγίας Μαρίνης, η οποία με το μαρτύριό της ευαρέστησε το Θεό και έλαβε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας, λέγοντας: «Η Αγία Μαρίνα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πίστης και αγάπης προς τον Κύριο μας. Τα σκληρά βασανιστήρια τα οποία υπέστη, δεν ήταν ικανά να πτοήσουν το μεγαλείο της αγίας της ψυχής της. Ας μιμούμαστε, αγαπητοί μου αδελφοί, την ομολογία πίστης και το θάρρος της Αγίας Μαρίνας κάθε ώρα και κάθε στιγμή στη ζωή μας. Ας αποβάλουμε την ανασφάλεια και τον φόβο από τη ζωή μας και ας εμπιστευτούμε τη ζωή μας στον Χριστό».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων