02/02/2021 02/02/2021 Με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών εορτάσθηκε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία, όπου πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής που βρίσκεται εντός του Ναού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου...
02 Φεβρουαρίου, 2021 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2021 - 12:42

Μητρ. Νέας Ιωνίας: “Ο δίκαιος Συμεών είχε υπομονή και επιμονή”

Διαδώστε:
Μητρ. Νέας Ιωνίας: “Ο δίκαιος Συμεών είχε υπομονή και επιμονή”

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών εορτάσθηκε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία, όπου πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής που βρίσκεται εντός του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατοςαναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και στα χαρίσματα της υπομονής και της επιμονής του αγίου και δικαίου Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τη θεϊκή προφητεία, μαρτύρησε περί του Ιησού Χριστού ότι είναι ο Μεσσίας και φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα αναγνώρισε στο πρόσωπο του παιδίου των Σωτήρα πάντων των λαών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων