08/08/2023 08/08/2023 “Δεν αξίζει κανείς να χάνει την ζωή του στον όμορφο χώρο του αθλητισμού και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον μετατρέπει σε χώρο διαμάχης και πολεμικής συμπεριφοράς. Φτάνει πια!”. Με αυτά τα λόγια καταλήγει η δήλωση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σχετικά με τη βίαιη δολοφονία φιλάθλου της ΑΕΚ η οποία...
08 Αυγούστου, 2023 - 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 12:58

Μητροπολίτης Γαβριήλ: “Φτάνει πια” – Οδύνη και αποτροπιασμός για το έγκλημα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Γαβριήλ: “Φτάνει πια” – Οδύνη και αποτροπιασμός για το έγκλημα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

“Δεν αξίζει κανείς να χάνει την ζωή του στον όμορφο χώρο του αθλητισμού και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον μετατρέπει σε χώρο διαμάχης και πολεμικής συμπεριφοράς. Φτάνει πια!”. Με αυτά τα λόγια καταλήγει η δήλωση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σχετικά με τη βίαιη δολοφονία φιλάθλου της ΑΕΚ η οποία σημειώθηκε χθες το βράδυ μετά από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν εξωτερικά του γηπέδου ΟΠΑΠ Αρένα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από τα βία επεισόδια συνελήφθησαν 98 άτομα συνολικά με την Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ΕΔΕ για το πώς οι Κροάτες οπαδοί έφτασαν στη χώρας μας παρά την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τη μετακίνηση οπαδών για τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

“Καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή βίας και παρακαλώ όλους τους φιλάθλους, τα παιδιά μας, να μην απαντήσουν με βία”, τονίζει ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ζητώντας η βία να μην απαντηθεί με βία.

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Φτάνει πια!

“Με αφορμή την άδικη και βίαιη δολοφονία του εκλιπόντος Μιχάλη Κατσουρή από την Ελευσίνα, φίλου και οπαδού της ΑΕΚ, εκφράζω την οδύνη και τον αποτροπιασμό μου για το φρικτό αυτό έγκλημα που έλαβε χώρα στον περίβολο του γηπέδου της OPAP ARENA – Αγιά Σοφιά. Προσεύχομαι στον Θεό να αναπαύσει την ψυχή του, να δώσει παρηγοριά στους οικείους του και κουράγιο σε όλους μας”, δηλώνει ο Σεβασμιώτατος.

“Οι πράξεις αυτές αμαυρώνουν τον αθλητισμό και τον μετατρέπουν από γιορτή σε λύπη. Καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή βίας και παρακαλώ όλους τους φιλάθλους, τα παιδιά μας, να μην απαντήσουν με βία. Είναι η ώρα να δείξουμε τον σεβασμό μας στον αδικοχαμένο Μιχάλη, να προσευχηθούμε όλοι για την ψυχή του, να αναδείξουμε τον πολιτισμό και τις αρχές της ομάδος μας και να κάνουμε όλους τους Έλληνες κομμάτι της μεγάλης ιστορίας και της καρδιάς που χαρακτηρίζουν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως”, προσθέτει.

“Προσεύχομαι να βοηθήσει ο Θεός και τα υπόλοιπα θύματα της αθλητικής βίας που νοσηλεύονται και γρήγορα να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Μακάρι, να είναι το τελευταίο αίμα που βλέπουμε στο χώρο των γηπέδων. Δεν αξίζει κανείς να χάνει την ζωή του στον όμορφο χώρο του αθλητισμού και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον μετατρέπει σε χώρο διαμάχης και πολεμικής συμπεριφοράς. Φτάνει πια!”, καταλήγει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σοκ έχουν προκαλέσει τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια έξω από το OPAP ARENA, στην Νέα Φιλαδέλφεια, μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου έχασε τη ζωή του ένας νεαρός 29 ετών, μετά από επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από Κροάτη οπαδό. Συνολικά, στα επεισόδια τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, πέντε Έλληνες και πέντε Κροάτες, ενώ 98 άτομα συνελήφθησαν.

Η ομάδα των 100-120 οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena.

Σύμφωνα με το ertnews.gr οι Κροάτες φαίνεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου συναντήθηκαν με οπαδούς άλλης ομάδας και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί, λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν συμπράξει με Έλληνες χούλιγκαν, προκάλεσαν επεισόδια, εντόπισαν τους οπαδούς της ΑΕΚ που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν έξω από το γήπεδο και τους επιτέθηκαν με πέτρες, με καδρόνια, με βόμβες μολότοφ, με ναυτικές φωτοβολίδες αλλά και με μαχαίρια.

Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός 29χρονου, ο οποίος μπόρεσε να διασχίσει κάποια μέτρα, έφτασε σε ένα κοντινό περίπτερο, ζήτησε βοήθεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ωστόσο λίγη ώρα κατέληξε.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Κατσουρή από την Ελευσίνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων