24/02/2024 24/02/2024 Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» μίλησε μεταξύ άλλων για την έξαρση της βίας, τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, και την Ομογένεια στην Αμερική. “Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία έρχεται κατά την ταπεινή μου άποψη να βάλει μία βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος....
24 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2024 - 13:30

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» μίλησε μεταξύ άλλων για την έξαρση της βίας, τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, και την Ομογένεια στην Αμερική. “Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία έρχεται κατά την ταπεινή μου άποψη να βάλει μία βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Η έξαρση της βίας

“Το θέμα της βίας είναι ένα κομμάτι το οποίο απασχολεί πολύ την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία στα σχολεία. Αυτό το οποίο συναντάμε μέσα από την οπαδική βία και βλέπουμε στις ομάδες, ότι είναι μία αφορμή να μπορέσουν να εκτονωθούν οι άνθρωποι. Πρέπει ως Εκκλησία να κάνουμε ό,τι μπορούμε γιατί αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μία έξαρση της βίας. Πρέπει να σταθεί η Εκκλησία“, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο φαινόμενο της έξαρσης της βίας.

Η πολιτική θεσμοθέτηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου

“Εχω ξεκάθαρα τοποθετηθεί για το θέμα πριν από αρκετό διάστημα και υπάρχει η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου ομόφωνα καταδίκασε αυτή την προτεινόμενη προσπάθεια νομοθέτησης του γάμου των ατόμων του ιδίου φύλου, αντιλαμβάνεσθε ότι όλους τους Επισκόπους μας βρίσκει αντίθετους αυτή η προσπάθεια.

Περισσότερο μας βρίσκει αντίθετους όχι απλά για την άρνηση της παράδοσης που βλέπουμε τόσο ξεκάθαρα τόσο στην Παλαιά, όσο και στην Καινή Διαθήκη. Από τη μία αναφέρομαι στη δημιουργία του ανθρώπου ως άρσεν και θήλυ στο βιβλίο της Γενέσεως, κι από την άλλη βλέπουμε στην Καινή Διαθήκη ότι ο Χριστός ευλογεί τον γάμο και δίνει πλέον μία άλλη διάσταση στην ένωση ανδρός και γυναικός η οποία υπάρχει πλέον εν Χριστώ.

Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία έρχεται κατά την ταπεινή μου άποψη να βάλει μία βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας, να δημιουργήσει τριγμούς σ’ αυτό το οποίο παραδοσιακά είναι η ελληνική οικογένεια και πιστεύω να δώσει και τη δυνατότητα να κοπούν οι σχέσεις των ανθρώπων σε ένα επίπεδο το οποίο έχει να κάνει όχι απλά μόνον με την οικογένεια, αλλά πολύ περισσότερο με εκείνο το οποίο η ελληνική οικογένεια εκφράζει τους τελευταίους αιώνες. Δηλαδή η οικογένεια είναι το κύτταρο εκείνο μέσα από το οποίο όλοι οι άνθρωποι προήλθαμε ο καθένας με τη δική του αποστολή. Εάν η ελληνική οικογένεια δεν παραμείνει όπως ακριβώς την γνωρίζουμε, πάρα πολύ φοβούμαι για το αποτέλεσμα που θα έχει τελικά στην ευρύτερη κοινωνική συνοχή”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.

Η Ομογένεια της Αμερικής

“Αγαπούμε την Ομογένεια, είμαστε κοντά της, κοντά στις ανησυχίες της. Μαθαίνουμε από εσάς γιατί εσείς ζείτε σε άλλο τελείως διαφορετικό περιβάλλον, κι εμείς επίσης είμαστε οι ρίζες οι δικές σας, αντιλαμβάνεσθε ότι η συμπόρευση μόνο όφελος μπορεί να έχει για την Ελλάδα και μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να αποκομίσει. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη για να στηρίζετε αυτή την Ομογένεια“, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα ΕΔΩ (Του Θεοδώρου Καλμούκου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων