29/04/2022 29/04/2022 Η θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής τιμήθηκε στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στην Καλογραίζα. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 28 Απριλίου 2022. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε και το θείο λόγο, αναφερόμενος στην ανάμνηση του θαύματος της Ζωοδόχου Πηγής. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής,...
29 Απριλίου, 2022 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2022 - 16:00

Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Υπερφυείς και θαυμαστές οι επεμβάσεις της Παναγίας

Διαδώστε:
Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Υπερφυείς και θαυμαστές οι επεμβάσεις της Παναγίας

Η θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής τιμήθηκε στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στην Καλογραίζα. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 28 Απριλίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε και το θείο λόγο, αναφερόμενος στην ανάμνηση του θαύματος της Ζωοδόχου Πηγής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών και άλλων Μητροπόλεων και συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακαρίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα βαθύτερα μηνύματα της εορτής, η οποία υπενθυμίζει τη ζωντανή πραγματικότητα ότι ο Χριστός είναι η αληθινή ζωή και η Υπεραγία Θεοτόκος η πηγή της ζωής, κάνοντας λόγο για τις υπερφυείς και θαυμαστές επεμβάσεις Της στη ζωή μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων