30/11/2022 30/11/2022 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 η καθιερωμένη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας. Το θέμα της συνάντησης ήταν η εμπιστοσύνη στο Θεό και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί...
30 Νοεμβρίου, 2022 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 10:31

Νέας Ιωνίας Γαβριήλ σε νέους: “Η εμπιστοσύνη στον Θεό προϋποθέτει βαθιά πίστη”

Διαδώστε:
Νέας Ιωνίας Γαβριήλ σε νέους: “Η εμπιστοσύνη στον Θεό προϋποθέτει βαθιά πίστη”

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 η καθιερωμένη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η εμπιστοσύνη στο Θεό και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτή να οικοδομηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προέβη αρχικά στην ανάλυση αποσπάσματος από το Ευαγγέλιο του Λουκά (ιβ’, 22-34) και αναφέρθηκε στην σημασία της πίστεως, η οποία αποτελεί αναγκαίο θεμέλιο για την πνευματική ζωή του καθενός από εμάς, τονίζοντας πως: «η εμπιστοσύνη στο Θεό προϋποθέτει βαθιά πίστη σε Εκείνον. Όταν κάποιος εμπιστεύεται τη ζωή του στον Θεό ειρηνεύει στην ψυχή, ελευθερώνεται από τα άγχη και τις αγωνίες και αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια».

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, με τους παρισταμένους να θέτουν ερωτήματα και προσωπικούς προβληματισμούς τους.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ μετά το πέρας προσφέρθηκε κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων