01/09/2023 01/09/2023 Mήνυμα για την Ίνδικτο, δηλαδή την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού Έτους εξέδωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ.Γαβριήλ. Ο ιεράρχης παράλληλα υπογράμμιε ότι τις δύσκολες αυτές ώρες πρέπει να προσευχηθούμε για την κατάπαυση της φωτιάς που δοκιμάζει την πατρίδα μας. Διαβάστε το μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ για την Ίνδικτο H 1η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί...
01 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2023 - 11:54

Νέας Ιωνίας για Ίνδικτο: Προσευχόμαστε για να παύσει η πυρκαγιά που δοκιμάζει την πατρίδα μας

Διαδώστε:
Νέας Ιωνίας για Ίνδικτο: Προσευχόμαστε για να παύσει η πυρκαγιά που δοκιμάζει την πατρίδα μας

Mήνυμα για την Ίνδικτο, δηλαδή την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού Έτους εξέδωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ.Γαβριήλ. Ο ιεράρχης παράλληλα υπογράμμιε ότι τις δύσκολες αυτές ώρες πρέπει να προσευχηθούμε για την κατάπαυση της φωτιάς που δοκιμάζει την πατρίδα μας.

Διαβάστε το μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ για την Ίνδικτο

H 1η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί για την Εκκλησία μας την αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή την αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η οποία συνδέεται με την αφετηρία της επίγειας διδασκαλίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με την ανανέωση της καρποφορίας της γης.

H ημέρα αυτή είναι επίσης αφιερωμένη στην «Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος». Γι’ αυτό, καλούμαστε ως χριστιανοί να δοξολογούμε και να ευχαριστούμε τον Δημιουργό Θεό για το ύψιστο αυτό δώρο της δημιουργίας Του.

Το Περιβάλλον όμως κρούει καθημερινά τον κώδωνα του κινδύνου και μας καλεί όλους σε βοήθεια. Έχουμε ευθύνη τόσο απέναντι στον Θεό, όσο απέναντι στους συνανθρώπους μας, στα παιδιά μας και στη γενιά του μέλλοντος να το προστατέψουμε και να το διαφυλάξουμε.
Δυστυχώς, η πατρίδα μας δοκιμάσθηκε και εφέτος σκληρά από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Στον Έβρο η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη μέχρι σήμερα, καταστρέφοντας ανελέητα τεράστιες εκτάσεις φυσικού πλούτου.

Τις δύσκολες αυτές ώρες, προσκαλώ όλες και όλους, να προσευχηθούμε στον Τριαδικό Θεό μας, στην Παναγία μας και στους Αγίους μας για να παύσει η πύρινη λαίλαπα που δοκιμάζει την πατρίδα μας και τους αδελφούς μας στον Έβρο.

Ο άνθρωπος είναι μικρός και απέναντι στο μεγαλείο του Θεού και σε κάθε φυσική καταστροφή. Μόνο η μετάνοια και η προσευχή μας θα βοηθήσουν να τελειώσει η μεγάλη αυτή πύρινη λαίλαπα.

Ας μην λησμονούμε ότι, το Περιβάλλον δεν ανήκει σε εμάς, μας αφορά όμως όλους προσωπικά.

Εύχομαι σε όλες και όλους, η νέα εκκλησιαστική χρονιά, που σήμερα ξεκινά, να αποτελέσει μία ευκαιρία για να αγαπήσουμε περισσότερο τον Θεό, τον πλησίον και ολόκληρη την κτίση!

Καλό & ευλογημένο το νέο εκκλησιαστικό έτος!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων