14/09/2021 14/09/2021 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκεη ΠαγκόσμιαΎψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία. Σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στηνΑκολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 14:52

Νέας Ιωνίας: “Ο Σταυρός αποτελεί τη Δόξα της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
Νέας Ιωνίας: “Ο Σταυρός αποτελεί τη Δόξα της Εκκλησίας”

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκεη ΠαγκόσμιαΎψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στηνΑκολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του Τιμίου Ξύλου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την άπειρη αγάπη του Θεού, τονίζοντας πως ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί τη «Δόξα» της Εκκλησίας, αλλά και το κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού.

Τέλος ευχήθηκε η χάρις του Τιμίου Σταυρού να ενδυναμώνει και να διαφυλάττειτις ζωές όλων των πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων