01/05/2021 01/05/2021 Με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 1 Μαΐου 2021, η Ακολουθία του Εσπερινού της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, εντός του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου σύμφωνα με το έθος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας...
01 Μαΐου, 2021 - 11:26

Ο Εσπερινός της Αναστάσεως στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αναστάσεως στη Νέα Ιωνία

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 1 Μαΐου 2021, η Ακολουθία του Εσπερινού της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, εντός του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου σύμφωνα με το έθος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Μετά την ανάγνωση του Αποστολικού Αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ. πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, έψαλε το «Ανάστα ο Θεός…» και έρανε τον Ναό και τους πιστούς με δάφνες, προκαλώντας αναστάσιμο ενθουσιασμό.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του ΔΣ του Δήμου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κοσμοσωτήριο γεγονός της λαμπροφόρου Ανάστασης του Κυρίου μας, η οποία αποτελεί το κέντρο και το αποκορύφωμα της ζωής και της πίστεώς μας καθώς και θείο προσκλητήριο που αφορά κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, κάνοντας λόγο για την απαρχή του καινούργιου κόσμου και της νέας δημιουργίας που προσφέρει ο Θεός στην ανθρωπότητα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης θερμά τον πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤ1 κ. Θεόδωρο Κυριακού και όλο το τεχνικό επιτελείο του ΑΝΤ1 για την τηλεοπτική κάλυψη των Χαιρετισμών και των ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας, ευχόμενος προς όλους καλή Ανάσταση!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων