06/07/2022 06/07/2022 Στην Ουάσιγκτον μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, όπου συμμετείχε ως εισηγητής στις εργασίες της 2ης Ετήσιας Διεθνούς Συνόδου Κορυφής για την θρησκευτική ελευθερία (International Religious Freedom Summit), κατόπιν προσκλήσεως των διοργανωτών, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2022. Στις εργασίες της Συνόδου συμμετείχε μεγάλος...
06 Ιουλίου, 2022 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 13:55

O Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στην Ουάσιγκτον σε Διεθνή Σύνοδο θρησκευτικής ελευθερίας

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στην Ουάσιγκτον σε Διεθνή Σύνοδο θρησκευτικής ελευθερίας

Στην Ουάσιγκτον μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, όπου συμμετείχε ως εισηγητής στις εργασίες της 2ης Ετήσιας Διεθνούς Συνόδου Κορυφής για την θρησκευτική ελευθερία (International Religious Freedom Summit), κατόπιν προσκλήσεως των διοργανωτών, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2022.

Στις εργασίες της Συνόδου συμμετείχε μεγάλος αριθμός θρησκευτικών ηγετών και οργανώσεων από όλο τον πλανήτη, πολιτικών, κορυφαίων αξιωματούχων της Αμερικανικής κυβέρνησης, ακαδημαϊκών, μελετητών και εκπροσώπων μεγάλων θρησκευτικών ομάδων, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α κ. Νάνσυ Πελόζι, ο Σύμβουλος του Προέδρου των Η.Π.Α για ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας κ. Ρασάντ Χουσεΐν, ο πρ. Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Μάικλ Πομπέο, γερουσιαστές του Αμερικανικού Κογκρέσου κ.α.

Στην εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία του ζητήματος της θρησκευτικής ελευθερίας για την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και στην διαχρονική οικουμενική αποστολή και πολυσήμαντη προσφορά στον τομέα αυτό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης την σημασία στήριξης των δομών διαλόγου πάνω στο μείζον θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας, που αγγίζει κάθε πολιτισμό, έθνος, θρησκεία και πολιτικό σύστημα, επισημαίνοντας πως καμία θρησκεία δεν μπορεί να αποτελεί όχημα βίας και πολέμου και καμία δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δίωξης σε ολόκληρη την οικουμένη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων