15/06/2021 15/06/2021 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ μετέβη στην πόλη των Πατρών, όπου ως εκ Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, προεξήρχε της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στον οποίο έχουν μεταφερθεί από την...
15 Ιουνίου, 2021 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2021 - 18:38

Ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ ενώπιον του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Διαδώστε:
Ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ ενώπιον του Παλαιών Πατρών Γερμανού

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ μετέβη στην πόλη των Πατρών, όπου ως εκ Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, προεξήρχε της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στον οποίο έχουν μεταφερθεί από την Δημητσάνα τα Οστά του μεγάλου Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού.

 

 

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Εθνεγέρτου Ιεράρχου Παλαιών Πατρών Γερμανού, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ανέγνωσε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου, ως Εκπρόσωπος Αυτής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του ιερού Μνημοσύνου, μετέβησαν όλοι στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων Πατρών, όπου εψάλη Τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων