13/09/2021 13/09/2021 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετέβη το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στο ιστορικό νησί των Σπετσών, όπου μετείχε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις επετειακές εκδηλώσεις «Αρμάτα 2021» για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Το εσπέρας της Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2021 - 11:54

Ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στις Σπέτσες για τις επετειακές εκδηλώσεις «Αρμάτα 2021»

Διαδώστε:
Ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στις Σπέτσες για τις επετειακές εκδηλώσεις «Αρμάτα 2021»

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετέβη το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στο ιστορικό νησί των Σπετσών, όπου μετείχε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις επετειακές εκδηλώσεις «Αρμάτα 2021» για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το εσπέρας της Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτουΓλυφάδας κ. Αντωνίου και τη συμμετοχή του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ.

Την Κυριακή 12η Σεπτεμβρίου 2021, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ΣπετσώνΤρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, ως Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συλλειτουργούντων των ΣεβασμιωτάτωνΜητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου και Ύδρας κ. Εφραίμ.

Στη συνέχεια εψάλη Δοξολογία και ακολούθησε Αρχιερατικό Τρισάγιο στο μνημείο ποσόντων, το οποίο βρίσκεται στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ κατέθεσε στεφάνι ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Φωτογραφίες : Ιερά Μητρόπολη Ύδρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων