01/01/2021 01/01/2021 Με την αυστηρή τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου...
01 Ιανουαρίου, 2021 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 19:46

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με την αυστηρή τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μ. βασιλείου με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με θέμα: «Επί τη πρώτη του Έτους και περί της ενάρξεως των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Στη συνέχεια εψάλη η επίσημη Δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων